Sütőtökös-zsályás gnocci
2017. november 01. írta: Liliket

Sütőtökös-zsályás gnocci

a9c52270-ed33-4998-acc6-a47ce980aa55.jpeg

ca5bdc2e-388f-45d8-a25b-d75e45c43cde.jpegAz őszi szezon nagy slágere a sütőtök évről évre, amely egyrészt finom, színes, és nagyon egészséges is. Egy büntetlenül édes finomság. 

Egy kisebb tököt feldaraboltam és a sütőben puhára sütöttem 180 fokon. A cukortartalma szépen karamellizálódott. 2-3 közepes méretű krumplit is megfőztem, majd a tököt, krumplit összetörtem, teljes kiőrlésű tönkölybúza liszttel kevertem, és sóztam. Ebből egy szép kis tésztát kapunk, a lényeg hogy annyi liszt kell hozza hogy nyújtható legyen. Gnocci formákat készítettem és lobogó vízben kifőztem a tésztát (amíg feljön a tetejére). Olajat melegítek ezután, és ebben ropogósra pirítom a zsályát, majd kiveszem. Az olajat vajjal vegyítem, bio szójaszósszal és egy kis balzsamecettel meglocsolom, majd redukálom, úgy hihy közben ebben forgatom át, piritom le a gnoccit. Ezt megszórom ricottával, parmezánnal és zsályalevelekkel.k

Jó étvágyat! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buntetlenetkek.blog.hu/api/trackback/id/tr4913131084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása