Az őszi szezon nagy slágere a sütőtök évről évre, amely egyrészt finom, színes, és nagyon egészséges is. Egy büntetlenül édes finomság.
Egy kisebb tököt feldaraboltam és a sütőben puhára sütöttem 180 fokon. A cukortartalma szépen karamellizálódott. 2-3 közepes méretű krumplit is megfőztem, majd a tököt, krumplit összetörtem, teljes kiőrlésű tönkölybúza liszttel kevertem, és sóztam. Ebből egy szép kis tésztát kapunk, a lényeg hogy annyi liszt kell hozza hogy nyújtható legyen. Gnocci formákat készítettem és lobogó vízben kifőztem a tésztát (amíg feljön a tetejére). Olajat melegítek ezután, és ebben ropogósra pirítom a zsályát, majd kiveszem. Az olajat vajjal vegyítem, bio szójaszósszal és egy kis balzsamecettel meglocsolom, majd redukálom, úgy hihy közben ebben forgatom át, piritom le a gnoccit. Ezt megszórom ricottával, parmezánnal és zsályalevelekkel.k
Jó étvágyat!