Szoval...igy szeretem: 1 fej voroshagymat, 1 fokhagymat, 2 friss kapia v pritamin paprikat es 1 paradicsomot botmixerrel v turmixban osszeapritok, kicsit darabosra, de nem nagyon. Hidegen sajtolt olajat teszek a labosba, es raontom ezt a masszat. Fuszerezem: so, bors, cayenne bors, kicsi fuszerpaprika, kicsi fust izu parika, majd hagyom rogyogni 15 percig kb. Behabarom: habaras: 1-1,5 dl barmilyen gabona vagy kojusztejszin meg 2-3 ek rizsliszt. Megvarom mig osszerottyan, es ennyi.
A gnocci leirasaval mar inkabb bajban vagyok, mert nem nagyon mérek semmit. Kockara vagott 3-4 nagyobb krumplit felteszek foni, majd ha megfott, sozom, es teszek hozza annyi rizslisztet (esetleg valamennyi csicseriborso lisztet es orolt lenmagot, h jobban megkosson) amennyit felvesz, ugy hogy ne legyen ragacsos, hanem osszealljon. Pihentetem 10-15 percet. Vizet forralok es beleszaggatom. Ha feljott a tetejere, akkor jo, lehet kiszedni. Jo etvagyat :)